Customer Care & Quality

CUSTOM CARE

Feel free to contact us at:

E-mail: info@pfgstockholm.com
Any time!

Telefon: +46 (0)8 509 08 800 Office hours 9-16

pfgSTOCKHOLM
Org. no: 556713-5859

Address:
Birger Jarlsgatan 102 A114 20 StockholmSweden

QUALITY

Silverplätering

Våra smycken i silverfärg består antingen av en koppar- eller zinkbas som är pläterad med silver. Därefter läggs en lack över pläteringen som ett skydd.  Syftet med lacket är att skydda silvret eftersom det annars reagerar på svavel och syre i den omgivande luften. Utan lacket får smycket en svart beläggning. Det benämns att silvret oxiderar.

Försvinner lacket kan smycket bli gult och sedan svart. Smycket kan poleras för att återfå silverfärgen, men då silverlagret är begränsat finns risk att silvret poleras bort om det görs för ofta. Det är även viktigt att undvika kontkat med vätska för att smycekt ska hålla sin plättering.

Guldplätering

Våra smycken i guldfärg består av en koppar- eller mässingsbas som är pläterad med kemiskt guld eller 18K guld. Därefter lägger man en lack över pläteringen som ett skydd.

Det går bra att polera smycket men då guldlagret är begränsat finns en risk att guldet poleras bort om det görs för ofta. Det är även viktigt att undvika kontkat med vätska för att smycekt ska hålla sin plättering.

Roséguldplätering

Våra smycken i roséfärg består av en koppar- eller mässingsbas som är pläterad med en blandning av koppar och kemiskt guld. Därefter läggs en lack över pläteringen som ett skydd.

Det går bra att polera smycket men då rosélagret är begränsat finns en risk att roséfärgen poleras bort om det görs för ofta. Det är även viktigt att undvika kontkat med vätska för att smycekt ska hålla sin plättering.

Rostfritt

Våra smycken i rostfritt stål är underhållsfria. Materialet är något mörkare/gråare än silverfärgen. Smycket är hårt och står emot slitage på ett mycket bra sätt.


Du ska inte använda något polermedel när du ska putsa upp ett smycke i rostfritt. Använd bara en bomullstrasa för att gnugga bort fläckar. 

Förvaring

För att undvika att lacket på de pläterade smyckena försvinner, så bör smyckena ej komma i kontakt med hudlotion, parfymer eller vatten. 
Förvara inte smycket i  badrum. 

Standard

Alla delar av våra smycken är testade för nickel, bly och kadmium. Vi följer de riktlinjer som gäller enligt EU och uppfyller gränsvärdena.

Är man nickelallergiker brukar det vara så att man med stor sannolikhet kan bära rostfria smycken. Detta på grund av att materialet är så hårt och att nickel i materialet är så pass hårt bundet att det inte avger något nickel.